Behandeling

Uw eerste bezoek aan de chiropractor bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek over uw fysieke klachten. Tevens stellen we u vragen over uw algehele gezondheid en medische voorgeschiedenis.

Aansluitend zal de chiropractor een lichamelijk onderzoek doen. Dit onderzoek bestaat uit neurologische, orthopedische en specifiek chiropractische onderzoeken. Regelmatig is ook aanvullend (röntgen)onderzoek nodig om een goede diagnose te kunnen stellen. Bij de tweede afspraak zal de chiropractor de bevindingen en het behandelplan met u bespreken.

Hieronder ziet u een globaal voorbeeld van een behandelplan.

Fase 1: de correctieve fase

Pijnvermindering en functionele verbetering staan hierin centraal. Vaak heeft u 4-8 behandelingen nodig om de pijnklachten te verminderen en u beter te laten functioneren. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de duur en de ernst van de klachten.

Fase 2: de stabilisatie fase

In deze fase staat het beter functioneren van de wervelkolom, de spieren en de plasticiteit (aanpassingsvermogen) van het zenuwstelsel centraal, ook om terugval van klachten te voorkomen. Deze fase is essentieel voor blijvend resultaat.

Spieren, banden, kapsels en in het ergste geval zenuwweefsel dat lange tijd niet goed gefunctioneerd heeft of moet helen, heeft een langere tijd nodig om te herstellen. Ook besteden we tijd aan educatie over uw rug en uw (on)mogelijkheden.

Fase 3: onderhoud en preventie fase

Na een veelal lange periode van klachten is het zeer zinvol om periodiek op controle te komen bij de chiropractor, net zoals u uw gebit periodiek laat controleren bij een tandarts. Pijnklachten ontstaan vaak in een gevorderd stadium van disfunctie van gewrichten en zijn niet altijd een goede graadmeter. Preventief de wervelkolom of andere gewrichten controleren en optimaal functionerend houden kan dan veelal terugval van klachten voorkomen. Daarnaast is een optimaal functionerend zenuwstelsel een goede basis voor uw gezondheid.

Voor goed herstel is het essentieel dat u zich aan het afsprakenschema houdt dat we voor u opgesteld hebben tijdens het bespreken van uw behandelplan en de adviezen die we geven. Op deze manier maakt u de beste kans op goed herstel.

U bevindt zich hier: Home Behandeling